Utenfrue blogg

her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Brødet er fremdeles det samme, teknikken kan fremdeles bli bedre. Derfor jobber jeg videre med mormors grovbrød. Jeg hadde ikke tenkt over at bakedagen i går, falt på en helligdag. Jeg manglet, som jeg har gjort de siste ukene, grovbakstmel. Jeg har ment å skrive det på handlelisten lenge, men ettersom jeg har en butikk i underetasjen, har jeg gått for den enkle løsningen hver gang. I dag har jeg fylt opp lageret igjen.

Nå er ventetiden over, ukens bakedag tilbringes forran PCen igjen. Jeg har byttet alle sentrale deler, så nå får jeg i det minste start på maskinen. Innimellom brødbakingen har jeg dog måttet oppdatere systemene, da den ikke fungerer helt som den skal enda. Det satser jeg på å få den til å gjøre i løpet av helgen, da burde jeg ha tid til å sette opp systemet på nytt basert på de nye komponentene.

Vi er godt inne i en ny uke, det betyr ny bakedag – en ny mulighet til å prøve ørsmå endringer i jakten på det beste brødet. Jeg vurderer å eksperimentere litt med melblandingen neste uke, men jeg står over det i dag. Når det er sagt har jeg gjort en del små endringer, jeg overrasket faktisk meg selv.

Nå har jeg holdt en hel uke, så da kan jeg vel kalle ukens brød for en serie? Denne gangen var jeg opptatt av å ikke punktere deigen etter at den hadde hevet, men å fremdeles få til et lite mønster på toppen.

Som jeg har skrevet tidligere, pleier jeg å bake brød en gang i uken. Delvis fordi jeg prøver å få ned timeprisen på kjøkkenmaskinen min, og delvis fordi jeg spiser brød uansett.