Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Det var den tiden av året igjen.  For noen uker siden dro turngruppen til Drammen, for å delta på buskerudtrampetten 2019.

Jeg hadde DEN planen i dag, jeg skulle vaske både bilen og motorsykkelen. Deretter skulle jeg ligge langflat i lenestolen å spille Nintendo. Slik gikk det ikke. Midt i dagens brunch inviterte naboene meg med på fjelltur, mer eller mindre uiddelbart.

"Det beste kameraet, er det du har med det" sies det, hvorpå jeg svarer; "da er det synd om det skulle være mobiltelefonen". Ikke fordi mobiltelefonen nødvendigvis er et dårlig fotoapparat, men jeg mener fremdeles at et fotoapparat er et bedre fotoapparat enn en mobiltelefon er. Derfor bærer jeg rundt på mitt, stort sett over alt. Bare sånn i tilfelle jeg skulle få lyst til å fotografere noe.

5300 kilometer ble det. Fra vi kjørte over fjellet en tidlig formiddag, for å rekke danskebåten fra Oslo. Til vi kom hjem tre uker senere, etter å ha stoppet på Hardangervidden en natt, for å se måneformørkelsen. Det virket fryktelig langt på forhånd. Selv om jeg har vært med på turen mange ganger, har jeg aldri kjørt selv. Det gikk som en drøm, mye takket være to ting. Det første var en spennende lydbok. Det andre var adaptiv cruisecontrol.

I Mai skrev jeg om hvordan det har begynt å bli en utfordring å få plassert nye filmer i hyllen, den har blitt full. Jeg skrev også at jeg har satt i gang et prosjekt for å lagre alle filmene mine på på et nettverkslager, slik at alt blir tilgjengelig fra mediesenteret mitt – Plex. Plex er et system som lar meg strømme bilder og film til alle enhetene mine, så lenge de er tilkoblet Internett.

Jeg hadde planer om å være særdeles lite produktiv i dag.  Kanskje kanskje skrive noen linjer med kode til nettstedet, se noen episoder av en serie, uansett skulle jeg være inne.  Dessverre fikk jeg