Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Fra Dong Hoi, tok vi toget videre til Danang, en kort taxitur fra Hoi An, en koselig liten by full av lanterner og skreddere. Jeg skulle ikke handle noe – jeg brukte naturligvis halve uken på prøving og tilpasning av ny dress.

Where do the tourists want to go? spurte guiden. To paradise! So we called it Paradise Cave to attract them.

Lettelsen var stor, da vi forlot Kina. Eller rettere sagt, da vi igjen fikk tilgang til et åpent Internett. Etter en halv uke i folkerepublikkens hovedstad, satt vi i en minibuss på vei mot Hanoi da vi plutselig oppdaget Wi-Fisymbolet fremme i taket.

Da jeg var der, var alt galt. Temperaturen var for høy, luften var for fuktig, solen var skinte for sterkt, og gatene var alt for fulle. Nå har begynner jeg derimot å få den avstanden jeg har ventet på, jeg kunne ha reist tilbake til Kina.

Jeg har lenge gått og gledet meg til å komme hjem fra ferie, nesten like lenge som jeg har gruet meg til å dra. Jeg fikk et uheldig innfall, og litt meg overtale til å bli med til Asia. For å være helt ærlig hadde jeg regnet med at jeg skulle slippe unna hele greien, ved ikke å være aktiv på forhånd. Jeg tok feil...

Jeg var en snartur i Oslo nå i uken.  Jeg har blitt lurt ut av komfortsonen i sommer, langt ut.  I den forbindelse ble det nødvendig å møte opp på det kinesiske konsulatet, for å levere søknad om

5300 kilometer ble det. Fra vi kjørte over fjellet en tidlig formiddag, for å rekke danskebåten fra Oslo. Til vi kom hjem tre uker senere, etter å ha stoppet på Hardangervidden en natt, for å se måneformørkelsen. Det virket fryktelig langt på forhånd. Selv om jeg har vært med på turen mange ganger, har jeg aldri kjørt selv. Det gikk som en drøm, mye takket være to ting. Det første var en spennende lydbok. Det andre var adaptiv cruisecontrol.

Den første uken av sommerferien er snart over for min del. Det hele begynte med en langhelg på veien, før vi mandag ettermiddag parkerte bilen for en god uke. For første gang på mange år, har jeg gått for bilferie, slik jeg har vært vant med fra barndommen.