Utenfrue blogg

her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Brødet er fremdeles det samme, teknikken kan fremdeles bli bedre. Derfor jobber jeg videre med mormors grovbrød. Jeg hadde ikke tenkt over at bakedagen i går, falt på en helligdag. Jeg manglet, som jeg har gjort de siste ukene, grovbakstmel. Jeg har ment å skrive det på handlelisten lenge, men ettersom jeg har en butikk i underetasjen, har jeg gått for den enkle løsningen hver gang. I dag har jeg fylt opp lageret igjen.

Nå har jeg holdt en hel uke, så da kan jeg vel kalle ukens brød for en serie? Denne gangen var jeg opptatt av å ikke punktere deigen etter at den hadde hevet, men å fremdeles få til et lite mønster på toppen.

Som jeg har skrevet tidligere, pleier jeg å bake brød en gang i uken. Delvis fordi jeg prøver å få ned timeprisen på kjøkkenmaskinen min, og delvis fordi jeg spiser brød uansett.

Jeg skrev tidligere at jeg skulle vurdere å prøve en annen oppskrift før jeg lærte meg denne utenat.  Mange uker med brødbakst senere kan jeg konkludere med at det skjedde ikke.

Etter at kjøkkenmaskinen har fått stå i fred i en hel uke, har jeg gått tom for brød igjen.  En enkel løsning på det kunne så klart vært å gå til nærmeste butikk å kjøpt flere, men det er kjedelig.

Jeg har bakt brød, litt fordi jeg syns det blir bedre enn det jeg finner i butikken, men også fordi det er kjekt med kjøkkenmaskin!