Ukens brød #11 - Dårlig planlegging

Ukens brød #11 - Dårlig planlegging

Publisert:

Brødet er fremdeles det samme, teknikken kan fremdeles bli bedre.  Derfor jobber jeg videre med mormors grovbrød.  Jeg hadde ikke tenkt over at bakedagen i går, falt på en helligdag.  Jeg manglet, som jeg har gjort de siste ukene, grovbakstmel.  Jeg har ment å skrive det på handlelisten lenge, men ettersom jeg har en butikk i underetasjen, har jeg gått for den enkle løsningen hver gang.  I dag har jeg fylt opp lageret igjen.

Jeg har tatt meg fri i dag.  Jeg har derfor hatt hele dagen til å sette opp mitt nye nettverkslager, min virtuelle filmhylle, men mer om den en annen gang.  Litt sånn som brødbaking, er det mye der som skjer av seg selv, det har derfor gått fint å kombinere dem.
Jeg har variert litt hva jeg gjør med toppen tidligere, det har jeg fortsatt med.  For en uke eller to siden kom jeg over en episode av "Chef's table" på netflix, den var nesten utelukkende viet til en dame som bakte brød.  Det så så flott ut, jeg kjente inspirasjonen komme.  Derfor droppet jeg forrige uke både havrekli og havregryn.  jeg prøvde meg med mel, intet mer intet mindre.  Om man gnir nok mel på kan man få en sånn flott hvit skorpe på toppen av brødene.  Et par små snitt der så blir det plutselig tydelige mønstre også.  Når jeg skriver nok mel så er det snakk om relativt lite.  Det skal mye mindre enn jeg forventet til, før man oppnår resultatet jeg ønsket.  De samme rutene og stripene jeg har hatt tidligere, blir så mye tydeligere på denne måten.  jeg liker det!
Brød til heving
Til neste gang har jeg notert meg at jeg skal lege et bakepapir på toppen fra begynnelsen av.  Nå var det tendenser til "misfarging" i melet.  jeg ønker å ha det så hvitt som mulig, men etter en stund i ovnen har det blitt bittelitt brent.  Det er ikke mye, men det er likevel noe som kan gjøres bedre neste gang.  

Jeg liker å bake, men tre brød på en uke kan bli litt mye.  Derfor hender det at jeg deler dem ut til naboer/søstre.  Søstre i flertall blir litt feil.  hittil er det bare en av dem som har klart å være hjemme når jeg kommer på døren og vil dele ut.  Jeg har gjort to forsøk hos min lillesøster, men hun har hittil ikke vært hjemme.  Hun får en ny sjanse i dag, så gjenstår det om alle gode ting faktisk er tre.