Siste bybane til første skift

Siste bybane til første skift

Publisert:

Det hender av og til at jeg tar nattens siste avgang med bybanen.  Den ustødige passasjerer snubler ut fra hele veien fra Byparken.  Jeg har dog aldri tatt den fra første stopp.  Når jeg går på kommer jeg rett fra frokosten, og er trolig en av de minst trøtte ombord.  Siste avgang med bybanen passer nemlig perfekt med første skift på Flesland.  Banen ankommer lufthavnen syv minutter før vi er forventet å begynne å åpne skrankene.  
Det har sikkert sin forklaring, men dette er forøvrig også den eneste avgangen der jeg får sjekket billetten min ombord.  Jeg bruker banen både til og fra kontoret i rushtiden til vanlig, uten å møte en eneste vekter.  I det jeg stiger inn i eimen av alkohol, da dukker vekterne opp.  når jeg skal sitte på i ti minutter.  jeg har gyldig periodekort, så det gjør meg lite, det er bare en observasjon jeg har gjort. 

Det er alltid rolig ombord på denne avgangen.  Ofte ser man vekterne gå rundt å vekke passasjerer de tidligere har notert seg stoppestedet til.  Kjempeservice!  De som sitter der slitne, og bare vil hjem, vil nok nødig ende opp på Bergen lufthavn uten returmulighet de neste timene.

Når man så kommer inn i terminalen, før klokken har blitt 0430, før noe er åpent – da står passasjerene der allerede.  Jeg lurer på hvor lenge de står der før vi kommer.  Tror de at vi har åpnet allerede, eller tok de bare ikke sjansen på å ta siste bane opp?  Jeg vet ikke, men klare er de nå i alle fall.  Kanskje burde jeg ha sneket meg inn bakveien for å unngå alle spørsmålene.  "Unnskyld, kan jeg bare spørre..."  Joda, klart det, men hvis alle bare skal spørre om noe så får ikke de som faktisk leser skiltene, og venter foran riktig skranke hjelp.  Jeg skjønner at de spør, men samtidig tar det til tider mye tid, tid en del andre forventer at vi skal bruke på å gjøre klart til å hjelpe dem.

Morgenskiftet i dag gikk relativt bra.  Selv om jeg var med på å nekte noen ombordstigning (igjen), var det generelt god stemning i hele dag.  Det var en del charteravganger i morges, da går det meste som på et samlebånd.  Kanskje litt for mye faktisk.  Jeg tok ombord passasjerer som skulle til Tenerife da jeg demonstrerte hvor lite jeg hadde fulgt med.  Jeg hadde funnet riktig fly, riktig flightnummer, til og med riktig gate.  Jeg bommet dog litt på destinasjonen.  Midt inni prosessen et sted gjorde jeg en annonsering for å få frem en ny gruppe passasjerer.  Da ble det tydelig at jeg enda ikke hadde tenkt over hvor flyet gikk denne morgenen.  Jeg vet ikke hvorfor, men jeg for min del tenkte Las Palmas, så det var dit jeg sa flyet skulle gå.  Av alle som burde hørt meg, var det én passasjer som bemerket det, samtlige andre gikk ombord uten et ord.  Heldigvis var ikke karen av den skvetne typen, så jeg slapp å bruke tid på å forklare at "jeg sa feil, flyet går til Tenerife, Nei det går ikke til Las Palmas selv om jeg sa det" (det har skjedd før).

Freja Viking

Jeg er forøvrig tilbake i vanlig drift igjen.  Etter to helger med som "besøkende", med svært begrenset adgang, har jeg nå fått fornyet adgangskortet mitt igjen. Tipp topp, tommel opp.