Nordlys i dagslys

Nordlys i dagslys

Publisert:

I snart to år har jeg ventet på henne, Hekla Aurora, Nordlyset fra Island.  Så lang tid skulle det gå fra jeg skrev at jeg håpet å få se flyet på Bergen lufthavn, før jeg selv skulle få se det.  Det har vært der før også, senest noen dager tidligere.  Det fikk jeg med meg takket være gode kollegaer, som følte for å vise meg hva jeg gikk glipp av, der jeg satt bortgjemt på et kontor midt i uken.

Landingen ser brutal ut, der hjulene går fra null til gull på et øyeblikk, og alt som ligger igjen er svidd gummi og en røyksky.

Hekla Aurora Touchdown

Jeg liker å snakke om hvordan det å se kabindøren lukkes, for meg er som å se hundre forskjellige eventyr som begynner.  Når man står der og ønsker kabinbesetningen en god tur, kan det sitte passasjerer like innenfor, på vei hvor som helst i verden.
Hva eventyr angår, kan jeg ikke tenke meg mange fly som er bedre egnet til å starte dem enn akkurat Hekla Aurora.  Icelandairs Boeing 757-200, hvis skrog er preget av nordlys fra ende til annen.

Hekla Aurora

Innimellom dukker det altså opp et fly litt utenom det vanlige, dette var et slikt et.  Det gjør akkurat den samme jobben som de andre, men det ser ut som et eventyr imens det gjør det.