Kjøkkennmaskinen må brukes

Kjøkkennmaskinen må brukes

Publisert:

Etter at kjøkkenmaskinen har fått stå i fred i en hel uke, har jeg gått tom for brød igjen.  En enkel løsning på det kunne så klart vært å gå til nærmeste butikk å kjøpt flere, men det er kjedelig.  Løsningen ble også denne gangen; bak flere selv.  
Nå kan jeg snart denne oppskriften utenatt, så tanken er å prøve en annen oppskrift før jeg kommer helt dit.  
Ingredienser klare til baking
Noe av det kjekke med å bake er at det går an å overkomplisere det.  Jeg har funnet et bruksområde for morteren jeg kjøpte for litt siden; knuse saltet som skal i deigen.  Hvorfor kjøpe en boks med ferdig kvernet salt, når det går an å knuse det selv?  Jeg aner ikke om det har noen effekt på smaken at det gjøres på denne måten, men jeg mistenker at det er mer gøy enn nødvendig.  Jeg prøver å finne flere bruksområder for denne etter hvert, om jeg så må bruke mer tid enn nødvendig på noe annet også.
malt salt i morter

Tenk å måtte stå å kna deigen for hånd, jeg foretrekker å la maskinen stå å gjøre jobben for meg.  
Jeg jobber fremdeles litt med rekkefølgen på ingrediensene, og nøyaktig hvor mye veske i forhold til mel som skal oppi for å få den ultimate deigen.  Denne gangen lurer jeg på om den ble bittelitt fuktigere enn nødvendig, det var i hvertfall mer deig igjen i bollen etter å ha tømt den nå enn sist gang.  Mesteparten av denne lå igjen i oppvaskbørsten etterpå.
Kenwood Major

Etter først å ha hevet en gang i bakebollen, og deretter en ny periode i brødformene, så deigen min slik ut rett før steking.  
Brøddeig rett før steking

Etter diverse runder i ovnen (jeg fikk ikke helt skorpen jeg ønsket meg med en gang, så de ble stående mye lenger i ovnen nå enn forrige gang), sa jeg meg fornøyd, eller; så fornøyd som jeg gadd å vente på å bli.
Ferdigstekte brød

En hver rosa(?)blogg med respekt for seg selv må vise frem resultatet!
Jeg skal øve mer på presentasjonen, da den mangler noe (jeg er litt usikker på hva), men smaksopplevelsen har jeg ingen ting å utsette på.

Ferdig frokost

 

PS.
Før jeg begynte på bakingen i går, fikk jeg hentet nok et møbel fra Bohus.  Nå mangler jeg bare lenestolen min!  Leveringstiden skulle egentlig være fem uker, men denne kom etter drøyt to!  Jeg er helt åpen for at de gjør det samme med lenestolen min, som skal leveres etter 13 uker! Uansett om de gjør noe magisk for å få fart på prosuksjonen der; nå er sengegavlen på plass.  Jeg tror ikke den har noen praktisk funksjon, men den ser skikkelig flott ut, som er mer enn nok for meg.
Sengegavl på plass