Jeg trenger flere hyller

Jeg trenger flere hyller

Publisert:

Jeg liker å kjøpe filmer, jeg vil ha dem fysisk i hyllen min.  jeg ville i alle fall det.  Nå begynner jeg å få plassproblemer, så nå vet jeg faktisk ikke lenger.  Jeg regner med å ha fylt opp en hel Billy bokhylle i løpet av høsten en gang.  Likevel er det noe eget ved å ha coverne i hyllen, jeg kan ikke helt sette ord på det.
Det begynte i løpet av min første sommer i Widerøe.  Jeg var hjemme alene for å jobbe på lufthavnen den sommeren.  Hva var vel bedre enn å plukke med seg et par filmer fra tilbudskassen, etter å ha tilbragt en dag omgitt av hvinende turbiner og jeteksos?  Jeg storkoste meg.
Det var der galskapen begynte, der for hundrevis av titler siden.  

Nå har jeg altså kommet dit hen at jeg ser et potensielt problem som følge av alle disse filmene.  Jeg har begrenset med plass i stuen.  En diger hylle til, vil få det til å virke mye trangere her.
Jeg har tenkt på en mulig løsning.  Jeg har begynt å kopiere filmene til et sett med harddisker jeg har tilkoblet nettverket mitt.  På den måten kan jeg få alle filmene tilgjengelig med bare et par klikk fra sofaen.  Så fort jeg får kopiert alle sammen så klart, det vil ta litt tid, men den som venter på noe godt og alt det der.  Det kan i det minste være en løsning frem til jeg en gang i fremtiden får bedre plass, og kan ha alt stående tilgjengelig. 

 Jeg bruker forøvrig dette nettverkslageret, eller nas som det også kalles, til en del mer.  Jeg legger musikkfilene mine der, og vips så er de tilgjengelige på Sonosen min.  Jeg har det meste av bilder der også, det har gjort nettbrettet mitt til et kjempealbum.  Dette er spesielt kjekt.  Jeg har vokst opp med en mor som laget album fra alle mulige begivenheter.  Min første jul, tredje påske, eller konfirmasjonsdagen?  Jeg er ganske sikker på at jeg kan finne bilder derfra om jeg drar hjem til mine foreldre å leter i hyllene der.  I alle fall for alt som skjedde frem til fotoapparatene ble digitale.  Det lages fremdeles fotoalbum, men med tanke på at det tas så mange flere bilder, er jeg usikker på hvor stor dekningsgraden er.  Derfor er jeg glad i å ta med alt.  Det min mor gjorde med album gjennom oppveksten min, gjør jeg digitalt i dag.  Hvis jeg midt i Disneymarathonet skulle tenke på turen til Disneyland, strekker jeg meg etter tableten, søker på Disneyland, og så har jeg alle sammen foran meg.  Jeg tror kanskje vanen kommer fra det min mor gjorde analogt, jeg har bare fortsatt digitalt selv.  Så mens jeg sitter her å venter på at nok en film skal leses inn, hvorfor ikke ikke tagge noen bilder?  Det tar lang tid, men til slutt blir det forhåpentligvis et album selv min mor ville vært stolt av!