Good morning Vietnam

Good morning Vietnam

Publisert:

Lettelsen var stor, da vi forlot Kina. Eller rettere sagt, da vi igjen fikk tilgang til et åpent Internett.  Etter en halv uke i folkerepublikkens hovedstad, satt vi i en minibuss på vei mot Hanoi da vi plutselig oppdaget Wi-Fisymbolet fremme i taket.

Dette synet møtte meg, første dag i Hanoi.  En by hvis trafikk er beryktet.  Uansett hvor man snudde seg, var det en scooter. Ellers var de trange gatene gjengrodde av trær og stolper med kabler herfra til evigheten.

Hanoi street

Hanoi street 2

Jeg var like lite forberedt på denne byen som resten av turen, men jeg hadde hørt om Train street.  En trang gate fylt med markeder og små kaféer, og et jernbanespor.

Train street 1

Hanoi train street

Resepsjonisten på hotellet vårt fortalte oss at vi måtte være ved gaten klokken 15:00, da skulle toget komme.  Vel fremme, etter å ha ruslet opp og ned langs skinnegangen en liten stund, kom en liten vietnameser og fortalte oss at dette var feil.  Kom tilbake klokken 19:00 sa han.

På vei derfra åpnet plutselig himmelen seg, så vi søkte ly på en av de mange små gatekaféene.  Jeg fikk en kopp med brennhet, kullsvart kaffe, plassert oppå et lite stativ over et telys.  Jeg vil påstå at kaffen var varmere mot slutten, enn den var da den ble brygget.  I mens jeg nøt kaffen min, pakket de lokale trafikantene seg inn i plast.

Hanoi wet traffic

Bildet av toget kan sees på samleposten min her.  Ellers var livet langs sporet tilbake til normalen bare sekunder etter at siste vogn passerte. 

Hanoi Train street

På vei tilbake til hotellet passerte vi en liten "dam" midt i byen.  Der ble det tydelig at Vietnamesere har litt samme syn på farget lys som jeg har.  Det er helt greit, som man kan se på bildet her, fra den gangen jeg skulle henge opp lameller i stuen.

Hanoi bridge

Jeg trenger en hage, og noe jeg kan lyse opp på denne måten...