Dagen før bakedagen

Dagen før bakedagen

Publisert:

Torsdag er bakedag, det er opplest og vedtatt.  Iallefall i min bok.  Venner og bekjente har etter blitt vant til at jeg baker brød hver torsdag.  I så stor grad at jeg faktisk har mottatt klager på at jeg falt ut av rutinen i forbindelse med juleferien for noen måneder siden.  Dette gleder meg!  Jeg har forøvrig også fått kommentarer om at jeg kanskje kunne bake noe annet av og til – jeg har vært skeptisk.
Når det er sagt.  Jeg kan gjerne flytte litt rundt på komfortsonen, så lenge jeg slipper å bevege meg helt utenfor.  Derfor fant jeg frem min rosa muffinsbok på onsdag.

Jeg inviterte noen kollegaer på muffinsbaking og Mario Kart.  det går kanskje an å bake noe annet av og til?

Klar til baking!

Jeg syns selv at jeg har begynt å få kontroll på gjærbakst, det går litt av seg selv.  Dette var derimot vanskeligere.  Plutselig måtte jeg begynne å tenke på hvilken visp jeg festet på majoren.  jeg begynte fint med ballongvispen, muffins lages tross alt av en slags røre, gjør de ikke?  Røre eller ikke, massen ble etter hvert alt for tjukk.  jeg tror at på et tidspunkt satt fast mer inne i vispen enn det lå i bollen.  Neste gang skal jeg finne frem K-vispen før jeg heller i mel og kakaopulver.  

En del  av muffinsmassen ble likevel reddet, og endte opp i formene.  Mer enn nødvendig ble forøvrig etterlatt på skjeer og slikkepotter også, hurra.
Muffins

Resultatet ble bra, kanskje bittelitt tørrere enn de behøvde å være, men i høyeste grad godkjent.  Nå når jeg har sett på bildene i ettertid har jeg likevel kommet frem til et problem.  jeg trenger åpenbart et eller annet apparat til pynting av muffins.  Dersom noen vet om noe jeg kan feste på kjøkkenmaskinen som gjør den jobben, vil jeg gjerne høre om det.  Om det er mer tungvint enn det behøver å være, ser jeg på det som en bonus.
Ferdigbakte muffins.