Balkongen er innviet

Balkongen er innviet

Publisert:

Etter å ha bodd her i omtrent ti måneder, har jeg nå gått til anskaffelse av en grill. Det har begynt å bli trangt om plassen på kjøkkenet, derfor har jeg begynt å se på alternative plasseringer av kjøkkenutstyr?  Når jeg tenker meg om, tror jeg faktisk at i dag er første gang jeg faktisk har sittet på balkongen, bare for å sitte der også.

Tidligere i uken la jeg planer om at lørdag skulle brukes til å kikke på griller – kikking, ingen handling.  Sånn i ettertid så er det det jeg kaller et planlagt spontankjøp.  Jeg har blitt ganske glad i den typen handling.  Jeg hadde ingen formening om hvilken grill jeg ville ha, bare at jeg ville ha en grill.  Selgeren jeg møtte imponerte meg likevel så mye at jeg fant ut at jeg like gjerne kunne kjøpe en nå som senere.  Han gikk i ring rundt grillen og nevnte en haug med geniale løsninger, jeg stod der å tenkte "det var lurt" i en god stund, han pratet i vei.  Samtidig var han så vidt innom tilbehør og ekstrautstyr.  Alt det man ikke behøver, men likevel  ha.  Weber Q har vært gjennom så mange iterasjoner at løsningene begynner å bli ganske gode.  Små ting som at man kan henge ekstrautstyret lett tilgjengelig, slik at det ikke blir noe tiltak å bruke det.  Fabelaktig, jeg lar meg lett fascinere av slikt
I dag innviet jeg både balkongen og grillen.  Været var så bra at det ble for varmt å stå på kjøkkenet.  Selv med balkongdørene på vidt gap, var det varmere inne enn ute. Uansett, nå har jeg altså fått brent min første hamburger.  jeg ser frem til svi flere i fremover.  Jeg har bestilt litt ekstrautstyr som jeg egentlig ikke trenger, som jeg forventer å få i løpet av de to kommende ukene.  Før sommeren er over regner jeg derfor med å være i stand til å svi mer avansert mat også, eventuelt å unngå at det svir seg?  Jeg er enda ikke sikker på hvor høye ambisjoner jeg har.  Det viktigste nå i første omgang var å ha en grill på balkongen, slik at jeg kan nyte solen imens jeg praktiserer ting jeg har sett på Youtube.

En liten time etter at jeg hadde stengt igjen gassen i ste, så jeg en mulig bakside.  Jeg har aldri vært plaget med skadedyr tidligere, men nå har jeg for første gang hatt besøk av en katt på balkongen.  Hadde jeg bodd i første etasje hadde det vært forståelig, men nå aner jeg ikke hvor den kom fra, jeg har aldri sett den før.  Kan den ha kommet spankulerende langs det smale rekkverket fra en av naboene, fordi den kjente lukten av mat?  Uansett hvor den kom fra, jeg deler ikke!