baking for å ikke sovne

baking for å ikke sovne

Publisert:

Forrige helg var jeg oppe fryktelig tidlig.  Det gikk helt fint på jobb, men det merkes resten av dagen.  Jeg blir døsig resten av dagen, kanskje mest hvis jeg ikke gjør noe bestemt.  Derfor Bestemte jeg meg for å bake boller.  Litt fordi det er lenge siden sist, og litt fordi jeg har fått spørsmål om jeg klarer å bake noe annet enn brød.  Nå har jeg sjekket.  jeg kan tydeligvis det.

Det er ikke så lenge siden jeg hørte en skrekkhistorie om at noen hadde funnet ett eller annet ekkelt i melet sitt.  Derfor sikter jeg det alltid når jeg kan.  Det grovmalte melet jeg bruker når jeg baker brød, får jeg dessverre ikke siktet.
Sikter mel

Jeg klarer ikke å unngå tanken på at dette blir ekstra oppvask, men når smøret likevel må smeltes, kan jeg like gjerne varme melken sammen med det.  Det er en liten ubetydelig filleting, men akkurat dette er ensbetydende med ekstra oppvask for meg.  jeg aner ikke hvorfor.

varmer melk og smør

Det er fremdeles ganske lite arbeid som kreves av meg.  bland sammen de tørre greiene.  Smelt smør, hell i melk, og få lunk på blandingen.  Spe på med denne blandingen imens Majoren elter det hele til det blir en deig.

Bolledeig

En time senere hadde deigen fått heve tilstrekkelig.  Jeg kastet litt rundt på den, i et forsøk på å kna den litt til.  Deretter rullet jeg ut bollene.  Dette var kanskje det mest krevende i hele prosessen.  Det tok sikkert hele ti minutter.

boller til heving

Etter å ha fått heve litt til under et håndkle, og deretter fått noen minutter i ovnen, hadde jeg brått bevist at jeg kan bake mer enn bare brød!

Ferdigstekte boller

Jeg holdt meg våken hele kvelden også.  Jeg belønnet meg selv med en rykende fersk bolle.