Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Jeg liker å kjøpe filmer, jeg vil ha dem fysisk i hyllen min. jeg ville i alle fall det. Nå begynner jeg å få plassproblemer, så nå vet jeg faktisk ikke lenger. Jeg regner med å ha fylt opp en hel Billy bokhylle i løpet av høsten en gang.

Torsdag er bakedag, det er opplest og vedtatt. Iallefall i min bok. Venner og bekjente har etter hvert begynt å bli vant til at jeg baker brød hver torsdag. I så stor grad at jeg faktisk har mottatt klager på at jeg falt ut av rutinen i forbindelse med juleferien for noen måneder siden. Dette gleder meg! Jeg har forøvrig også fått kommentarer om at jeg kanskje kunne bake noe annet av og til – blasfemi!

I dag gjennomførte Widerøe en historisk flyvning. Jeg er litt uklar på detaljene, da jeg var mer opptatt av at jeg fikk tilbud om å være med, enn akkurat hva det handlet om. Om det ikke var E2ens første flyvning med vanlige passasjerer, så var vi i hvertfall nesten det. Alle passasjerene var Widerøes egne ansatte, som fikk være med for å teste flyet på en vanlig rute. Jeg er derfor partisk, og vel så det, når jeg uttaler meg om dette flyet. Vidunderet har vært i Bergen siden det landet etter turen fra Brasil torsdag denne uken.

I dag er endelig dagen her. Widerøe kan ikke lenger omtales som "de små propellflyene". Nå må man også ta høyde for de nye Embraer E190-E2 – uten propeller. Flyet ble hentet i Brasil tidligere i uken, og landet i dag ca klokken 1600 for første gang på norsk jord.

I dag er det ti år siden jeg Begynte å jobbe på Bergen lufthavn. Første april 2008 signerte jeg papiret der det stod at jeg fra 02/04/08 var ansatt som vikar i Widerøes flyveselskap. Jeg var atten år, på vei inn i russetiden, uten noen arbeidserfaring å vise til. Alt jeg søkte på var en sommerjobb, for å ha noe å drive med frem mot førstegangstjenesten. Widerøe hadde ikke utlyst noe, men jeg tenkte det kunne være verd et forsøk.

Forrige helg var jeg oppe fryktelig tidlig. Det gikk helt fint på jobb, men det merkes resten av dagen. Jeg blir døsig resten av dagen, kanskje mest hvis jeg ikke gjør noe bestemt. Derfor Bestemte jeg meg for å bake boller. Litt fordi det er lenge siden sist, og litt fordi jeg har fått spørsmål om jeg klarer å bake noe annet enn brød. Nå har jeg sjekket. jeg kan tydeligvis det.

Det hender av og til at jeg tar nattens siste avgang med bybanen. Den ustødige passasjerer snubler ut fra hele veien fra Byparken, eller der det ligger kebabrester drysset pent utover gulvet. Jeg har dog aldri tatt den fra første stopp. Når jeg går på kommer jeg rett fra frokosten, og er trolig en av de minst trøtte ombord. Siste avgang med bybanen passer nemlig perfekt med første skift på Flesland. Banen ankommer lufthavnen syv mintter før vi er forventet å begynne å åpne skrankene.

I fjor høst skrev jeg om kollegaer som burde vite bedre. Allerede da tenkte jeg at denne posten kommer, jeg ville bare vente til jeg opplever det igjen først. Det kunne nok skjedd tidligere, men som vikar får jeg med meg mindre av alt.

Nå er ventetiden over, ukens bakedag tilbringes forran PCen igjen. Jeg har byttet alle sentrale deler, så nå får jeg i det minste start på maskinen. Innimellom brødbakingen har jeg dog måttet oppdatere systemene, da den ikke fungerer helt som den skal enda. Det satser jeg på å få den til å gjøre i løpet av helgen, da burde jeg ha tid til å sette opp systemet på nytt basert på de nye komponentene.

Det er flyplasstid igjen. Jeg startet helgen med å dra rett fra kontoret til flyplasen, sett bort fra fem minutters stopp hjemme for å skifte til uniformen. Jeg så for meg at en kort kveldsvakt skulle tilbringes på bagasjedropp. Jeg ble gledelig overrasket da jeg så at kvelden skulle tilbringes i avgangshallen.