Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

5300 kilometer ble det. Fra vi kjørte over fjellet en tidlig formiddag, for å rekke danskebåten fra Oslo. Til vi kom hjem tre uker senere, etter å ha stoppet på Hardangervidden en natt, for å se måneformørkelsen. Det virket fryktelig langt på forhånd. Selv om jeg har vært med på turen mange ganger, har jeg aldri kjørt selv. Det gikk som en drøm, mye takket være to ting. Det første var en spennende lydbok. Det andre var adaptiv cruisecontrol.

Det har gått et år siden sist. Turngruppen har, tradisjonen tro, vært på treningsleir i Danmark. Nærmere bestemt, i SG Huset i Svendborg. Dette er fjerde gang laget reiser dit, jeg har vært med på tre av turene.

Ferien er over for i år, jeg er endelig tilbake i min egen leilighet, med tilnærmet total kontroll på mine omgivelser – livet kunne vært verre. I løpet av de siste ukene har jeg hatt mange spennende opplevelser, som for eksempel det å passere landegrenser. Rekorden ble fire landegrenser på én dag (det er fem land altså...) Noen av disse passeringene skuffet mer enn andre, jeg tenker på den slovenske grensevakten, som bare så vidt rakk å se fargen på passene før han vinket oss videre.

I Mai skrev jeg om hvordan det har begynt å bli en utfordring å få plassert nye filmer i hyllen, den har blitt full. Jeg skrev også at jeg har satt i gang et prosjekt for å lagre alle filmene mine på på et nettverkslager, slik at alt blir tilgjengelig fra mediesenteret mitt – Plex. Plex er et system som lar meg strømme bilder og film til alle enhetene mine, så lenge de er tilkoblet Internett.

Den første uken av sommerferien er snart over for min del. Det hele begynte med en langhelg på veien, før vi mandag ettermiddag parkerte bilen for en god uke. For første gang på mange år, har jeg gått for bilferie, slik jeg har vært vant med fra barndommen.

Vi har vel alle hørt om det, dette nye EU-direktivet som skal styrke personvernet på Internett. Det har vært, og er fremdeles en stor sak på kontoret. Det er ikke så rart, jeg jobber med netthandel, det er klart vi må samle inn noe personinformasjon der, men hva med hjemme?

For en uke siden arrangerte turngruppen Gymfest i vest ungdom 2018, også kjent som; nok en helg på luftmadrass. Ettersom været var så bra som det var, hadde vi en del aktiviteter utenfor hallen. Termometeret viste godt over 20 grader. For å kjøle dem ned etter en trening ute i solen, ble det dratt i gang vannkrig blant alle utøverne, og noen totalt uskyldige instruktører.

Nok en uke må bakedagen avlyses, grunnet offentlige fridager. Hittil har mai vært en særdeles dårlig måned for bakedager. For en uke siden var det Kristi himmelfartsdag, i dag er det grunnlovsdag. Jeg kommer helt ut av synk på grunn av alle disse fridagene.

Etter å ha bodd her i omtrent ti måneder, har jeg nå gått til anskaffelse av en grill. Det har begynt å bli trangt om plassen på kjøkkenet, derfor har jeg begynt å se på alternative plasseringer av kjøkkenutstyr? Når jeg tenker meg om, tror jeg faktisk at i dag er første gang jeg faktisk har sittet på balkongen, bare for å sitte der også.

Brødet er fremdeles det samme, teknikken kan fremdeles bli bedre. Derfor jobber jeg videre med mormors grovbrød. Jeg hadde ikke tenkt over at bakedagen i går, falt på en helligdag. Jeg manglet, som jeg har gjort de siste ukene, grovbakstmel. Jeg har ment å skrive det på handlelisten lenge, men ettersom jeg har en butikk i underetasjen, har jeg gått for den enkle løsningen hver gang. I dag har jeg fylt opp lageret igjen.