Utenfrue blogg

her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

I dag er det ti år siden jeg Begynte å jobbe på Bergen lufthavn. Første april 2008 signerte jeg papiret der det stod at jeg fra 02/04/08 var ansatt som vikar i Widerøes flyveselskap. Jeg var atten år, på vei inn i russetiden, uten noen arbeidserfaring å vise til. Alt jeg søkte på var en sommerjobb, for å ha noe å drive med frem mot førstegangstjenesten. Widerøe hadde ikke utlyst noe, men jeg tenkte det kunne være verd et forsøk.

Forrige helg var jeg oppe fryktelig tidlig. Det gikk helt fint på jobb, men det merkes resten av dagen. Jeg blir døsig resten av dagen, kanskje mest hvis jeg ikke gjør noe bestemt. Derfor Bestemte jeg meg for å bake boller. Litt fordi det er lenge siden sist, og litt fordi jeg har fått spørsmål om jeg klarer å bake noe annet enn brød. Nå har jeg sjekket. jeg kan tydeligvis det.

Det hender av og til at jeg tar nattens siste avgang med bybanen. Den ustødige passasjerer snubler ut fra hele veien fra Byparken, eller der det ligger kebabrester drysset pent utover gulvet. Jeg har dog aldri tatt den fra første stopp. Når jeg går på kommer jeg rett fra frokosten, og er trolig en av de minst trøtte ombord. Siste avgang med bybanen passer nemlig perfekt med første skift på Flesland. Banen ankommer lufthavnen syv mintter før vi er forventet å begynne å åpne skrankene.

I fjor høst skrev jeg om kollegaer som burde vite bedre. Allerede da tenkte jeg at denne posten kommer, jeg ville bare vente til jeg opplever det igjen først. Det kunne nok skjedd tidligere, men som vikar får jeg med meg mindre av alt.

Nå er ventetiden over, ukens bakedag tilbringes forran PCen igjen. Jeg har byttet alle sentrale deler, så nå får jeg i det minste start på maskinen. Innimellom brødbakingen har jeg dog måttet oppdatere systemene, da den ikke fungerer helt som den skal enda. Det satser jeg på å få den til å gjøre i løpet av helgen, da burde jeg ha tid til å sette opp systemet på nytt basert på de nye komponentene.

Det er flyplasstid igjen. Jeg startet helgen med å dra rett fra kontoret til flyplasen, sett bort fra fem minutters stopp hjemme for å skifte til uniformen. Jeg så for meg at en kort kveldsvakt skulle tilbringes på bagasjedropp. Jeg ble gledelig overrasket da jeg så at kvelden skulle tilbringes i avgangshallen.

Vi er godt inne i en ny uke, det betyr ny bakedag – en ny mulighet til å prøve ørsmå endringer i jakten på det beste brødet. Jeg vurderer å eksperimentere litt med melblandingen neste uke, men jeg står over det i dag. Når det er sagt har jeg gjort en del små endringer, jeg overrasket faktisk meg selv.

Første del av den ufrivillige oppgraderingen er unnagjort. Jeg har montert ny strømforsyning i maskinen. Det skulle etter planen ha vært nok, men dessverre får jeg fremdeles ikke start på beistet.

Nå har jeg holdt en hel uke, så da kan jeg vel kalle ukens brød for en serie? Denne gangen var jeg opptatt av å ikke punktere deigen etter at den hadde hevet, men å fremdeles få til et lite mønster på toppen.

Etter halvannen måneds fravær, la oss si at det skyldes lav aktivitet i vinterprogrammet, var jeg igjen på Bergen luthavn iført jakken med gullknapper. Vinterprogrammet er beryktet for effekten det har på vikarers arbeidsliv, derfor har jeg benyttet muligheten til å bruke tid på turngruppen.