Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Julelys er kan være flotte, det gjør mye for stemningen, for ikke å snakke om at det kan være et strålende fotomotiv. Derfor var det klart med en gang jeg så lysene i gågaten på Lagunen, at disse skulle jeg fotografere. Jeg så for meg formidabel bokeh.

Det er lenge siden jeg har hatt noe på hjertet nå, men nå skjedde det igjen. Mest fordi jeg ruslet rundt på julemarkedet med fotoapparatet mitt. Hva kan vel være bedre for å prøve ut mitt relativt nye objektiv, med tilnærmet null dybdeskarphet, enn masse små julelys? Det var kanskje det som motiverte meg mest til å gå inn i denne mengden av mennesker som trasket sakte og ubesluttsomt rundt imellom teltene på festplassen.

Mine gymnaster er som kjent bedre enn dine, det samme gjelder kanskje mine ledere? De klarte i alle fall å overbevise både Trond Mohn, og statsminister Erna Solberg om å komme på høskonferansen 2018, for å prate om henholdsvis Breddeidrett – Folhehelse? og Frivillighetens betydning. Jeg syns det var meget sprekt av dem å stille opp.

For to uker siden nå, arrangerte I.L. Gneist norgesmesterskap i troppsturn for senior. Endelig er det overstått, jeg vil til og med påstå at det ble vel gjennomført. Jeg velger å se på dette som en helg der instruktører fra hele landet møtes, for å avgjøre hvis gymnaster er de beste. Etter å ha sett poengsummene, må jeg dessverre konkludere med at mine gymnaster ikke nødvendigvis er bedre enn dine i konkurransesammenheng.

5300 kilometer ble det. Fra vi kjørte over fjellet en tidlig formiddag, for å rekke danskebåten fra Oslo. Til vi kom hjem tre uker senere, etter å ha stoppet på Hardangervidden en natt, for å se måneformørkelsen. Det virket fryktelig langt på forhånd. Selv om jeg har vært med på turen mange ganger, har jeg aldri kjørt selv. Det gikk som en drøm, mye takket være to ting. Det første var en spennende lydbok. Det andre var adaptiv cruisecontrol.

Det har gått et år siden sist. Turngruppen har, tradisjonen tro, vært på treningsleir i Danmark. Nærmere bestemt, i SG Huset i Svendborg. Dette er fjerde gang laget reiser dit, jeg har vært med på tre av turene.

Ferien er over for i år, jeg er endelig tilbake i min egen leilighet, med tilnærmet total kontroll på mine omgivelser – livet kunne vært verre. I løpet av de siste ukene har jeg hatt mange spennende opplevelser, som for eksempel det å passere landegrenser. Rekorden ble fire landegrenser på én dag (det er fem land altså...) Noen av disse passeringene skuffet mer enn andre, jeg tenker på den slovenske grensevakten, som bare så vidt rakk å se fargen på passene før han vinket oss videre.

I Mai skrev jeg om hvordan det har begynt å bli en utfordring å få plassert nye filmer i hyllen, den har blitt full. Jeg skrev også at jeg har satt i gang et prosjekt for å lagre alle filmene mine på på et nettverkslager, slik at alt blir tilgjengelig fra mediesenteret mitt – Plex. Plex er et system som lar meg strømme bilder og film til alle enhetene mine, så lenge de er tilkoblet Internett.

Den første uken av sommerferien er snart over for min del. Det hele begynte med en langhelg på veien, før vi mandag ettermiddag parkerte bilen for en god uke. For første gang på mange år, har jeg gått for bilferie, slik jeg har vært vant med fra barndommen.

Vi har vel alle hørt om det, dette nye EU-direktivet som skal styrke personvernet på Internett. Det har vært, og er fremdeles en stor sak på kontoret. Det er ikke så rart, jeg jobber med netthandel, det er klart vi må samle inn noe personinformasjon der, men hva med hjemme?