Utenfrue blogg

her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Nå er ventetiden over, ukens bakedag tilbringes forran PCen igjen. Jeg har byttet alle sentrale deler, så nå får jeg i det minste start på maskinen. Innimellom brødbakingen har jeg dog måttet oppdatere systemene, da den ikke fungerer helt som den skal enda. Det satser jeg på å få den til å gjøre i løpet av helgen, da burde jeg ha tid til å sette opp systemet på nytt basert på de nye komponentene.

Det er flyplasstid igjen. Jeg startet helgen med å dra rett fra kontoret til flyplasen, sett bort fra fem minutters stopp hjemme for å skifte til uniformen. Jeg så for meg at en kort kveldsvakt skulle tilbringes på bagasjedropp. Jeg ble gledelig overrasket da jeg så at kvelden skulle tilbringes i avgangshallen.

Vi er godt inne i en ny uke, det betyr ny bakedag – en ny mulighet til å prøve ørsmå endringer i jakten på det beste brødet. Jeg vurderer å eksperimentere litt med melblandingen neste uke, men jeg står over det i dag. Når det er sagt har jeg gjort en del små endringer, jeg overrasket faktisk meg selv.

Første del av den ufrivillige oppgraderingen er unnagjort. Jeg har montert ny strømforsyning i maskinen. Det skulle etter planen ha vært nok, men dessverre får jeg fremdeles ikke start på beistet.

Nå har jeg holdt en hel uke, så da kan jeg vel kalle ukens brød for en serie? Denne gangen var jeg opptatt av å ikke punktere deigen etter at den hadde hevet, men å fremdeles få til et lite mønster på toppen.

Etter halvannen måneds fravær, la oss si at det skyldes lav aktivitet i vinterprogrammet, var jeg igjen på Bergen luthavn iført jakken med gullknapper. Vinterprogrammet er beryktet for effekten det har på vikarers arbeidsliv, derfor har jeg benyttet muligheten til å bruke tid på turngruppen.

Som jeg har skrevet tidligere, pleier jeg å bake brød en gang i uken. Delvis fordi jeg prøver å få ned timeprisen på kjøkkenmaskinen min, og delvis fordi jeg spiser brød uansett.

For en knapp uke siden, våknet jeg opp uten strøm i leiligheten. Dette burde ikke ha vært et veldig stort problem, men når alt jeg gjør til vanlig trenger strøm, var dette lett krise. Strømbruddet var dog ikke det største problemet, da den kom tilbake fikk jeg ikke startet PCen min. Det er derimot et stort problem!

I fjor høst bestemte jeg meg for at jeg trengte et nytt husholdningsapparat. En dampvasker for å være helt nøyaktig. Etter at jeg kjøpte vidunderet, har jeg jobbet med å finne ut hvorfor. Når sant skal sies er ikke listen for grunner spesielt høy. Den enkleste er at jeg har et bad, dette må vaskes. Klart man må ha en maskin til en slik jobb, alternativet er vaskemidler og en klut? Det hadde ikke blitt i nærheten av like kjekt å holde på med.

Som jeg nevnte i forrige post, arrangerte Norges gymnastikk- og turnforbund dommer- og trenerseminar i helgen som var. I den forbindelse reiste jeg over fjellet sammen med tre andre instruktører fra laget.