Utenfrue blogg

her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

Den første uken av sommerferien er snart over for min del. Det hele begynte med en langhelg på veien, før vi mandag ettermiddag parkerte bilen for en god uke. For første gang på mange år, har jeg gått for bilferie, slik jeg har vært vant med fra barndommen.

Vi har vel alle hørt om det, dette nye EU-direktivet som skal styrke personvernet på Internett. Det har vært, og er fremdeles en stor sak på kontoret. Det er ikke så rart, jeg jobber med netthandel, det er klart vi må samle inn noe personinformasjon der, men hva med hjemme?

For en uke siden arrangerte turngruppen Gymfest i vest ungdom 2018, også kjent som; nok en helg på luftmadrass. Ettersom været var så bra som det var, hadde vi en del aktiviteter utenfor hallen. Termometeret viste godt over 20 grader. For å kjøle dem ned etter en trening ute i solen, ble det dratt i gang vannkrig blant alle utøverne, og noen totalt uskyldige instruktører.

Nok en uke må bakedagen avlyses, grunnet offentlige fridager. Hittil har mai vært en særdeles dårlig måned for bakedager. For en uke siden var det Kristi himmelfartsdag, i dag er det grunnlovsdag. Jeg kommer helt ut av synk på grunn av alle disse fridagene.

Etter å ha bodd her i omtrent ti måneder, har jeg nå gått til anskaffelse av en grill. Det har begynt å bli trangt om plassen på kjøkkenet, derfor har jeg begynt å se på alternative plasseringer av kjøkkenutstyr? Når jeg tenker meg om, tror jeg faktisk at i dag er første gang jeg faktisk har sittet på balkongen, bare for å sitte der også.

Brødet er fremdeles det samme, teknikken kan fremdeles bli bedre. Derfor jobber jeg videre med mormors grovbrød. Jeg hadde ikke tenkt over at bakedagen i går, falt på en helligdag. Jeg manglet, som jeg har gjort de siste ukene, grovbakstmel. Jeg har ment å skrive det på handlelisten lenge, men ettersom jeg har en butikk i underetasjen, har jeg gått for den enkle løsningen hver gang. I dag har jeg fylt opp lageret igjen.

Jeg liker å kjøpe filmer, jeg vil ha dem fysisk i hyllen min. jeg ville i alle fall det. Nå begynner jeg å få plassproblemer, så nå vet jeg faktisk ikke lenger. Jeg regner med å ha fylt opp en hel Billy bokhylle i løpet av høsten en gang.

Torsdag er bakedag, det er opplest og vedtatt. Iallefall i min bok. Venner og bekjente har etter hvert begynt å bli vant til at jeg baker brød hver torsdag. I så stor grad at jeg faktisk har mottatt klager på at jeg falt ut av rutinen i forbindelse med juleferien for noen måneder siden. Dette gleder meg! Jeg har forøvrig også fått kommentarer om at jeg kanskje kunne bake noe annet av og til – blasfemi!

I dag gjennomførte Widerøe en historisk flyvning. Jeg er litt uklar på detaljene, da jeg var mer opptatt av at jeg fikk tilbud om å være med, enn akkurat hva det handlet om. Om det ikke var E2ens første flyvning med vanlige passasjerer, så var vi i hvertfall nesten det. Alle passasjerene var Widerøes egne ansatte, som fikk være med for å teste flyet på en vanlig rute. Jeg er derfor partisk, og vel så det, når jeg uttaler meg om dette flyet. Vidunderet har vært i Bergen siden det landet etter turen fra Brasil torsdag denne uken.

I dag er endelig dagen her. Widerøe kan ikke lenger omtales som "de små propellflyene". Nå må man også ta høyde for de nye Embraer E190-E2 – uten propeller. Flyet ble hentet i Brasil tidligere i uken, og landet i dag ca klokken 1600 for første gang på norsk jord.