Utenfrue blogg

Her kan du lese om det som interesserer meg mest, eller som av andre grunner fanger oppmerksomheten min. Stikkord her er: luftfart, IT, baking og matlaging.

blogg banner

For en uke siden skrev jeg om hvordan jeg ble skuffet over at kaken ikke smakte så vondt som jeg hadde sett for meg. Den var faktisk så fungerende at jeg bestemte meg for å prøve å bake den selv også. Resultatet skal kollegaene i Widerøe Ground Handling få bedømme. Jeg har lenge fått høre at det er på tide at jeg tar med noe av det jeg baker på jobb, i stedet for bare å skryte av det til dem.

For mange år siden så jeg filmen The Fifth Element på tv. Nå står den i hyllen min, og jeg har sett den mange ganger. Noe av det jeg likte med filmen var at handlingen utspilte seg i tid så ulik denne. Romskip, flyvende biler, roboter; jeg var solgt.

Jeg hadde DEN planen i dag, jeg skulle vaske både bilen og motorsykkelen. Deretter skulle jeg ligge langflat i lenestolen å spille Nintendo. Slik gikk det ikke. Midt i dagens brunch inviterte naboene meg med på fjelltur, mer eller mindre uiddelbart.

Søskenflokkens nyeste tilskudd – rebellen, har bursdag i dag. Hun som viker fra kjente stier, prøver nye ting som ikke nødvendigvis blir en suksess. Hun fyller 27 år i dag.

Jeg har det godt hjemme i leiligheten min, skjermet mot nye opplevelser. Derfor tok jeg svært lett på det da min lillesøster foreslo en langhelg i New York. Selv etter at hun hadde begynt å planlegge turen, var jeg fremdeles ikke innstilt på å reise.

To ganger, i løpet av en drøy uke, har jeg utvidet jeg tatt steget ut av komfortsonen. jeg har bakt noe der jeg ikke kunne oppskriften utenat. Denne gangen lot jeg meg inspirere av en historie på Instagram, og tenkte at Sånne vil jeg også bake.

Jeg sitter godt i sofaen. Hvis jeg ikke er på jobb, i turnhallen eller på flyplassen, trives jeg alt for godt i sofaen. Da jeg ble invitert med på fløyen, var jeg derfor noe skeptisk. Jeg lå godt, og få øyeblikk tidligere hadde regnet falt tungt utenfor vinduet.

Variasjon har ikke vært det viktigste for meg når jeg har holdt bakedagen hellig. Snarere tvert imot. Antallet ganger der jeg ikke har bakt brød, kan nok telles på én hånd. Nå har jeg ikke klart å spise opp alt brødet jeg har i fryseboksen på en liten stund, derfor var det rom for å prøve noe annet, for ikke å snakke om på høy tid.

"Det beste kameraet, er det du har med det" sies det, hvorpå jeg svarer; "da er det synd om det skulle være mobiltelefonen". Ikke fordi mobiltelefonen nødvendigvis er et dårlig fotoapparat, men jeg mener fremdeles at et fotoapparat er et bedre fotoapparat enn en mobiltelefon er. Derfor bærer jeg rundt på mitt, stort sett over alt. Bare sånn i tilfelle jeg skulle få lyst til å fotografere noe.

Høydepunktet ved helgen, er for min del fredag kveld, når jeg kan legge meg uten å skru på vekkerklokken. Noen ganger gleder jeg meg til det alt fra jeg våkner mandag morgen. Ikke fordi uken er så hard, men fordi jeg ikke er et a-menneske.