Spinatkake

  • 3 egg
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 håndfuller spinat
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • ----Ostekrem----
  • 600 g kremost naturell
  • 4 dl melis
  • 1 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss sitronsaft

Kakebunn

Ha egg, innmaten fra en vaniljestang, sukker og sitronsaft oppi en hurtigmikser.  kjør denne inntil innholdet er en glatt puré.
Kjør så blenderen på lav hastighet imens du tilsetter oljen.
Deretter blandes de tørre ingrediensene (hvetemel, bakepulver og salt) sammen med denne massen.
Kakerøren helles så i en kakeform (22-24 cm), og stekes på 175 grader, på midterste rille i 30-40 minutter.  Bruk et stikkeverktøy, stikk det ned for å se når den er ferdig.  Når kaken ikke lenger henger fast i pinnen er den ferdig stekt.  

Ostekrem

Bland sammen ingrediensene f.eks. med en kjøkkenmaskin.  La den blande kremen i noen minutter, slik at den blir luftig og fin.  

Etter at kakebunnen er helt avkjølt kan den deles i fire biter.  Den øverste delen kan kuttes der kaken begynner å bue oppover.  Denne delen kan brukes til å smuldre over kaken etterpå.  Fordel så ostekremen jevnt mellom de tre kakelagene, før smulene drysses pent over til slutt.